Toelichting

Met het samenstellen van de provincie Limburg zijn de categorieën anders ingedeeld en daarnaast uitgebreid, tevens is er bij deze nieuwe opmaak ook andere relevante informatie opgenomen, zodra Limburg is afgewerkt zal met de herziening van de andere provincies een begin worden gemaakt,

Op deze website vindt u snel een overzicht van alle attracties en bezienswaardigheden per gemeente, hierna te noemen “objecten”, met een
permanent karakter en die het gehele jaar of een groot gedeelte daarvan te bezichtigen dan wel te bezoeken zijn.

Door de cursor op een marker te zetten, wordt aangegeven welke gemeente het betreft en tevens vermeld hoeveel objecten in de betreffende gemeente zijn opgenomen. Ook is het mogelijk, door in de URL balk, achter eropuitinfo.nl, een / teken te plaatsen plus de naam van de gezochte gemeente.
Indien u een gemeente aanklikt, kunt u op de naam of het wapen klikken waardoor u op de Wikipedia pagina van de betreffende gemeente komt.
De gemeentelijke pagina’s bevatten o.a. gegevens over bezienswaardigheden maar ook andere relevante informatie.

De volgorde van de opgenomen objecten wordt in de navolgende volgorde opgenomen, categorie –  naamplaats van het object – object.

 01 Attractieparken

 02 Bezoektuinen – Parken

03 Bijzondere Bouwwerken

04 Dieren- tuinen en parken

05 Diversen

06 Erevelden – Begraafplaatsen – Crematoria

07 Galeries – Musea

08 Kapellen – Kerken – Kloosters

09 Kastelen – Landhuizen – Landgoederen

10 Kinderattracties

11 Kunst en Cultuur

12 Molens en Molenrestanten

13 Monumenten
     waaronder ook; Beschermde Stads- en Dorpsgezichten

14 Museale Spoorlijnen – Rondvaarten etc.

15 Natuurgebieden – Landstreken

16 Recreatie

17 Stadswandelingen

18 Watergebieden – Havens – Waterwerken

Vanaf het gepubliceerde object is er een link met een website van het object, waarbij dient te worden opgemerkt, dat niet in alle gevallen deze mogelijkheid voorhanden is. In een dergelijk geval wordt er een link gelegd met een andere informatiebron zoals b.v. een database of wikipedia.